Logu un lukturu tīrīšana

Logu un lukturu tīrīšanas sistēma: galvenie komponenti un to nozīme

Logu un lukturu tīrīšana 1

Automašīnas logu un lukturu tīrīšanas sistēma ir būtiska, lai nodrošinātu labu redzamību un drošu braukšanu jebkuros laikapstākļos. Šo sistēmu komponenti palīdz uzturēt tīrus stiklus un lukturus, garantējot, ka vadītājs vienmēr redz ceļu skaidri. Šīs detaļas var atrast auto rezerves daļu veikalos, auto detaļu katalogos un interneta veikalos.

Logu tīrīšanas sistēma

Logu tīrīšanas sistēma ir būtiska, lai nodrošinātu priekšējā un aizmugurējā stikla tīrību. Svarīgākie komponenti ietver:

Aizmugurējā loga mazgātāja sprausla: Šis komponents izsmidzina tīrīšanas šķidrumu uz aizmugurējā loga, nodrošinot tā tīrību un uzlabojot redzamību atpakaļskata spogulī. Šo detaļu var atrast auto detaļu katalogos un interneta veikalos.

Stikla tīrītāja motors: Tas ir atbildīgs par logu tīrītāju slotiņu kustību pa stiklu, nodrošinot efektīvu stikla tīrīšanu un uzlabojot redzamību. Tīrītāja motoru var viegli iegādāties auto rezerves daļu veikalos.

Vējstikla slotiņa: Šis komponents notīra ūdeni, sniegu un netīrumus no vējstikla virsmas, uzturot vējstikla skaidrību un nodrošinot drošu braukšanu. Vējstikla slotiņas ir plaši pieejamas auto detaļu katalogos.

Vējstikla slotu turētājs un turētāju komplekts: Nodrošina slotiņu pareizu novietojumu un spiedienu pret vējstiklu, garantējot efektīvu tīrīšanu un vienmērīgu darbību. Šos komponentus var atrast interneta veikalos un auto rezerves daļu veikalos.

Vējstikla tīrīšanas mehānisms: Mehānisms, kas nodrošina slotiņu kustību pa vējstiklu, uztur logu tīrīšanu automašīnas kustības laikā. Pieejams auto detaļu katalogos.

Lukturu tīrīšanas sistēma

Lukturu tīrīšanas sistēma ir svarīga, lai nodrošinātu, ka lukturi ir tīri un spēj nodrošināt maksimālu apgaismojumu, īpaši sliktos laikapstākļos. Svarīgākie komponenti ietver:

Lukturu mazgātāja poga: Aktivizē lukturu mazgātāja sistēmu, ļaujot vadītājam ātri notīrīt lukturus. Šo detaļu var atrast auto rezerves daļu veikalos.

Lukturu mazgātāja sprauslas šļūtene un sprausla: Šīs detaļas nodrošina tīrīšanas šķidruma plūsmu uz lukturiem un izsmidzina to, lai notīrītu netīrumus un putekļus no lukturu virsmas. Tās ir pieejamas interneta veikalos un auto detaļu katalogos.

Priekšējā luktura tīrīšanas mehānisms un slotiņa: Šis mehānisms kustina tīrīšanas slotiņu pa lukturiem, nodrošinot to tīrību un maksimālu apgaismojumu. Šo mehānismu var iegādāties auto rezerves daļu veikalos.

Mazgātāju sistēmas papildkomponenti

Papildus galvenajiem komponentiem, logu un lukturu tīrīšanas sistēma ietver arī dažādus papildu elementus, kas uzlabo sistēmas funkcionalitāti:

Mazgātāja šķidruma sūknis: Nodrošina šķidruma piegādi no tvertnes uz sprauslām, nodrošinot efektīvu tīrīšanu. Šo komponentu var atrast auto detaļu katalogos un interneta veikalos.

Mazgātāja šķidruma tvertne un uzpildīšanas caurule: Uzglabā tīrīšanas šķidrumu un nodrošina ērtu tā uzpildi. Šīs detaļas var iegādāties auto rezerves daļu veikalos.

Vējstikla mazgātāja līmeņa sensors: Uzrauga mazgātāja šķidruma līmeni tvertnē, brīdinot vadītāju par nepieciešamību papildināt šķidrumu. Šo sensoru var atrast auto detaļu katalogos.

Apkopojot, logu un lukturu tīrīšanas sistēma ir būtiska, lai nodrošinātu drošu un komfortablu braukšanu. Regulāra šo sistēmu uzturēšana un laicīga komponentu nomaiņa palīdzēs saglabāt jūsu automašīnas veiktspēju un drošību uz ceļa.