Automobiļa transmisijas sistēma


Automobiļa transmisijas sistēma: svarīgākie komponenti un to funkcijas

Automobiļa transmisijas sistēma 1

Automobiļa ātrumkārbas sistēma ir svarīgs tehniskais elements, kas nodrošina spēka pārraidi no dzinēja līdz riteņiem, ļaujot automobilim kustēties un mainīt ātrumu atbilstoši vadītāja vajadzībām un ceļa apstākļiem. Šī sistēma ietver dažādus komponentus, kas ir pieejami gan jauni, gan lietoti auto rezerves daļu veikalos, auto detaļu katalogos un internetā.

Sistēma sākas ar ātrumkārbu, kas var būt gan automātiskā, gan mehāniskā. Automātiskā ātrumkārba automātiski izvēlas piemērotāko pārnesumu, savukārt mehāniskajā ātrumkārbā vadītājam pašam jāmaina pārnesumi. Ātrumkārbas hidrotransformators jeb hidromufta ir svarīga automātiskās ātrumkārbas sastāvdaļa, kas nodrošina vienmērīgu pārnesumu maiņu un samazina dzinēja vibrāciju.

Kardāns ir vēl viens būtisks elements, kas pārraida griezes momentu no ātrumkārbas uz riteņiem, savukārt kardāna gumijas mufta palīdz absorvēt un kompensēt mehāniskās spriedzes, kas radušās šajā procesā. Sadales kārba, kas bieži tiek izmantota četrriteņu piedziņas automobiļos, dalījā griezes momentu starp priekšējo un aizmugurējo asi, nodrošinot labāku saķeri un vadāmību.

Pusasis ir vēl viens svarīgs transmisijas komponents, kas ir atbildīgs par griezes momenta pārnesi uz konkrēto riteni. Tā kā šie komponenti ir pakļauti lielai slodzei, tie ir pieejami kā jauni, tā arī lietoti dažādos auto detaļu veikalos un šrotos. Sajūga komplekts, kas ietver sajūga disku, galveno un palīgcilindru, kā arī hidraulisko gultni, ir izšķirīgs, lai nodrošinātu, ka dzinēja jauda tiek efektīvi pārraidīta uz ātrumkārbu.

Visi šie komponenti un daudzi citi ir būtiski, lai nodrošinātu automobiļa pareizu un efektīvu darbību. Tie ir pieejami gan tradicionālos auto veikalos, gan modernos internetveikalos, kur tiek piedāvātas gan jaunas, gan lietotas detaļas. Iepirkšanās internetā ļauj ērti salīdzināt cenas un atrast visizdevīgākos piedāvājumus, kā arī īpašus piedāvājumus no dažādām vietējām un starptautiskām piegādātājiem.